Main Menu
Random Images
| World Cup Dubai 2009 |
|
|
| Pictures: 7 |
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
Alex
29 Jul : 23:44
nonkapo nqmah net nqkolko dni i ne sum vidql saob6tenieto. inu4e sum v Hashi,japanese restaurant. mn e dobre,samo deto sega e malko sprqlo
4akam vi
nvd
29 Jul : 12:24
zdr Mila S ... kak ste? ... kak q karame po4ivkata ?
Mila S
29 Jul : 11:22
Zdravei nvd
nvd
28 Jul : 09:51
zdr Mila s ... kak sme ? ...kvo pravim? ..
Mila S
26 Jul : 10:39
Zdraveite ):niakoi poznava li bulgari,koito zhiveiat vuv Fujairah?
View all posts (626)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (46)
Extra Information
Google AddSense
Share BGinUAE.com
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Jobs :: Визи |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Визите | ||
|
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
|
| Author | Post | ||
| Nelly |
| ||
| Здравейте, Бих искала да ви помоля за помощ и информация. Необходимо ли е да се вземе виза за влизане и излизане от Дубай / тук нямам предвид работната виза, която, предполагам, че се дава после от работодателя/. Ако е необходима такава виза, за колко време се получава? Благодаря предварително. Nelly | |||
| Back to top | | ||
| Nedko |
| ||
| | Da neobhodimo e, ako imash Bulgarski pasport, ako imash drug pasport popitai posolstvoto ili konsulstvoto na suotvetnata durjava tuk e neobhodimo da otbeleja s usmivka che za izlizane ne ti triabva nikakva viza.Veche seriozno: Opishi podrobno kakvo iskash da napravish i shte ti otgovoria, no zasega otgovora e da triabva ti viza za da vlezesh v UAE ima viza turisticheska, visit visa ... ... pishi | ||
| Back to top |
| ||
| Nelly |
| ||
| Здравейте, Благодаря за отговора. Имам български паспорт. Търся си работа чрез Интернет в Дубай. Бих искала да работя там и затова ще ми трябва виза - ако успея да си намеря работа. Между другото, мислите ли, че е добре чрез Интернет да продължавам да търся или пък е по- добре да се обърна към някоя фирма. А за визата за влизане - къде се получава и горе-долу за колко време се получава? Много ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет и информация. Поздрави, Nelly | |||
| Back to top | | ||
| Denise |
| ||
![]() Registered Member #2 Joined: Wed May 30 2007, 07:33AMLocation: Dubai Posts: 214 Thanked 109 times in 84 posts | Здрасти Нели, Имаш няколко варианта да процедираш: Намираш си няколко компании в интернет, които ти харесват, намираш contacts от техните уеб страници, пращаш им имейл, дали си търсят хора, прикачаш си CVто, и им казваш че ще дойдеш в Дубай на еди коя си дата, ако ги интересува, да се видите. Този вариант продължава със следващият: Втори: правиш си резервация в хотел през туристическа фирма, хотела ти подава документи за виза, получава визата и ти праща копие на имейл, което принтираш за да излезеш от летището в софия, а като кацнеш тук, си получаваш оригиналната виза на една опашка на летището в дубай. При този вариант, можеш да наемеш кола за 1-2 седмици, и пак със направен списък от компании, които те интересуват, отиваш на място да ги посетиш. Това ще ти излезе скъпо защото ще трябва да си платиш за хотела и за билета.Но пък с късмет, може и да намериш нещо. Трети: ако намериш компания която ти отговори, и те одобри по телефона, в интервю, те ще ти направят директно друг тип виза-работна, и ще ти платят билета да дойдеш до тук. Една позната на скоро направи така, обадиха и се от дубай, наеха я и и платиха всички разноски-пътуване, квартира т.н. Ако ползваш услугите на фирма в БГ, която намира работа, шансовете са големи, и съответно ще ти искат комисионна за услугата, понякога първата ти заплата я искат като комисионна, но пък има някои посреднически фирми тук, в дубай, които не взимат нищо от работника, а взимат комисионна от работодателя, защото са му намерили работник. Ако нещо друго те интересува, питай. В каква сфера си търсиш работа? Денис [ Edited Mon Oct 13 2008, 01:03PM ] | ||
| Back to top |
| ||
| Nelly |
| ||
| Здравей Денис, Благодаря много за отговора. Аз засега съм се ориентирала към третия вариант, който посочваш. Ако ме одобрят по документи и след интервю по телефона и решат да ме наемат, аз от моя страна трябва ли да ходя да си уреждам виза за влизане в страната? Защото Работната виза ще я получа доста по-късно, нали? Благодаря още веднъж за отзивчивостта , за съветите. С най-добри пожелания: Нели | |||
| Back to top | | ||
| Denise |
| ||
![]() Registered Member #2 Joined: Wed May 30 2007, 07:33AMLocation: Dubai Posts: 214 Thanked 109 times in 84 posts | здрасти Нели, нищо чудно да ти направят визит виза, те ще се погрижат, от тебе се иска само паспортно копие, и щом влезеш в страната, ще ти направят и residency visa/employment visa и за нея ще трябва да направиш медикал тест на място. успех, Денис | ||
| Back to top |
| ||
| ina |
| ||
| Нели, малко съвсем пресни впечатления, лични техен е ангажимента да ти изпратят документа който замества визата, може и по мейла копие. Аз влязох само с фотокопие. Нарича се Entry Permit и на него си пише че е за работа. Това е най-лесния начин. Първото което правиш като дойдеш е да тичаш за прегледа и да ти сложат самата виза в паспорта защото изтече ли Entry Permit , т.е мине ли 1 месец от влизането ти, има глоби. Ако идваш на туристическа не бива да седиш повече от месец иначе по 100 дирх. глоба на ден. И трябва да излезеш от страната за да влезеш на новата виза. Правилата за визите са сменени наскоро и има много особености които не се публикуват изобщо. И дори самите служители в имиграционния офис не ги знаят всичките и постоянно тичат да питат някого. Първото което чуваш е "не може" и "трябва ти еди кой си документ" и трябва много настоятелно да твърдиш че някой друг ти е казал че не ти трябва за да ги принудиш така да проверят пак за да не ти губят времето. Най добре е с теб да дойде някой от компанията за да те ориентира кое къде и как с визите. | |||
| Back to top |
| ||
| Nelly |
| ||
| Много благодаря на всички, които се включиха по тази тема и ми помогнахте. Успех на всички! Нели | |||
| Back to top | | ||
| Milasimi |
| ||
![]() Registered Member #581 Joined: Sun Jan 18 2009, 04:11PMLocation: Dubai Posts: 623 Thanked 114 times in 98 posts | ina wrote ... Правилата за визите са сменени наскоро и има много особености които не се публикуват изобщо. И дори самите служители в имиграционния офис не ги знаят всичките и постоянно тичат да питат някого. Това с особена сила важи за българските представители на наши тур-агенции и оператори в БГ, които са толкова назад с актуалната информация, че жална му майка, който разчита само на тях за съвет... А промяната в условията не е съвсем скорошна - от 26 юли 2008, ако трябва да сме съвсем точни. Една от новостите е, че когато ти изтече даденият престой като турист (посетител), трябва да излезеш от ОАЕ за МИНИМУМ 30 ДНИ, преди да ти издадат нова виза (туристическа). Ти иначе може да си кандидатстваш още на втория ден от излизането - няма да получиш нова виза преди изтичане на този срок. Преди се е излизало оттук само за ден между смяна на документите - до Оман, до Катар, до Бахрейн, пр.... сега вече не е тъй. Ако питате в някои български агенции обаче, и сега ще ви твърдят, че пак може. Да, ама вече не може! Освен това варианти за визи съществуват поне половин дузина, може да се влезе като посетител с двуседмична, с двумесечна, с тримесечна, с право или без на едно удължение, за три плюс три месеца (вариант на работна)... една шепа варианти са. Много зависи за какво точно ще кандидатствате! А ако дойдете тук като турист и на място кандидатствате за работна виза................... пригответе се да чакате от минимум два докъм поне шест месеца, че и повече в някои съвсем тежки случаи!! ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. | ||
| Back to top | | ||
| Milasimi |
| ||
![]() Registered Member #581 Joined: Sun Jan 18 2009, 04:11PMLocation: Dubai Posts: 623 Thanked 114 times in 98 posts | Nedko wrote ... tuk e neobhodimo da otbeleja s usmivka che za izlizane ne ti triabva nikakva viza.Майтапа настрани, от Saudi Arabia и от Iran наистина се излиза, след като те одобрят на място като кандидат за Exit Visa! То и затуй не се е изтрепал народът да ходи натам... ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. | ||
| Back to top | | ||
| roadrunner |
| ||
| | За някои неща неможе да се даде еднозначен отговор! Тук всичко се решава както казваме "на парче". Ина е много права. Първо просрочих моята туристическа виза. Въпреки правилото, че трябва да излезеш за един месец, аз отидох до Оман и влезнах в ОАЕ същия ден. И още нещо. Когато стане въпрос жена да спонсорира визата на мъжа си, ти казват че неможе. И каквито и закони да четеш навсякъде "неможе". Не си знаят правилата, защото на мен в момента жена ми е спонсор на визата. Тук в Дубай имат много правила и още повече изключения. Смешно е когато видиш служители да се питат един друг дали нещо може или неможе. Наистина не си знаят правилата. логичния въпрос: А ние как да ги знаем? Never ride faster than your Guardian Angel can fly! | ||
| Back to top | | ||
| Denise |
| ||
![]() Registered Member #2 Joined: Wed May 30 2007, 07:33AMLocation: Dubai Posts: 214 Thanked 109 times in 84 posts | otgovor: prashtash jena ti, s goliamo dekolte, i vsichko e vuzmojno:) vizata na maika mi uj ne mojeshe da stane, otidohme sus sestra mi zaedno, sus usmivkite i vsichko ostanalo i stana mnogo burzo:) | ||
| Back to top | | ||
| ina |
| ||
| Milasimi, истината е че МОЖЕ да се смени виза с излизане за 1 ден. В това отношение явно са светнати бг агенциите. Аз го потвърждавам, защото видях с очите си че става, и това беше през октомври 2008. Не знам обаче защо в правилата им пише друго ! Предполагам че изключенията са в правомощията само на определени служители и ако предварително знаеш че има възможности за такива, настояваш и си им симпатичен, нещата се уреждат. Личното ми предположение относно приложението на тези правила за визите е, че много зависи кой е спонсора ти - за някои спонсори, например квази-държавните институции, най-вероятно има негласно споразумение да се правят изключения. Интересно ми е дали на някой друг скоро се е наложило да сменя виза, и дали е трябвало да излиза за 30дни, ако не, как точно "се е отървал" от това изискване | |||
| Back to top | | ||