Main Menu
Random Images
Dubai_desert
Random Images - Full view
Pictures: 12
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Alex
29 Jul : 23:44
nonkapo nqmah net nqkolko dni i ne sum vidql saob6tenieto. inu4e sum v Hashi,japanese restaurant. mn e dobre,samo deto sega e malko sprqlo 4akam vi

nvd
29 Jul : 12:24
zdr Mila S ... kak ste? ... kak q karame po4ivkata ?

Mila S
29 Jul : 11:22
Zdravei nvd

nvd
28 Jul : 09:51
zdr Mila s ... kak sme ? ...
kvo pravim? ..

Mila S
26 Jul : 10:39
Zdraveite ):
niakoi poznava li bulgari,koito zhiveiat vuv Fujairah?

BG Consulate in Dubai

Контакт

UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria

Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com

Welcome Guest
Username:

Password:

Remember me

[ ]
[ ]
[ ]
 Currently Online (48)
 Extra Information
Google AddSense
Share BGinUAE.com
Last 2 Forum Posts
Re: emirates
Та както ви обещах.... Вече мога да влизам в прифила си. Тои е изцяло променен и се казва Selected Candidates Portal, и целия [more...]
[Paul Mihaylov on 29 Jul : 23:19]

Работа по специалностите Интериор и графичен дизайн?
Здравайте,Някой може ли да ми даде информация, дали се търсят интериорни и графични дизайнери там, и добре ли [more...]
[mitoch on 29 Jul : 23:18]

Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Everything :: От и за българите в ОАЕ

<< Previous thread | Next thread >>
Къде да се преместим да живеем?...
Go to page       >>  
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
Author Post
Milasimi
Sun Nov 15 2009, 02:21AM

Registered Member #581
Аз имам такъв един общ въпрос - къде семейство би се чувствало more or less нормално тук да живее, като се има предвид, че

- мястото трябва да е affordable (естествено, че и това звучи общо!)
- да не е Палмата (чувала съм страшни работи за качеството на строителство там)
- да не е Бар Дубай, Карама, Дейра ала-бала и навсякъде, където има много индийци
- да не чак пък съвсем на майната си... яслата ни е в Umm Suqeim 1
- мисля си за Марината, но там пък апартмънтите ми изглеждат невъобразими кутийки!...

Естествено, ще търсим чрез брокер(и).

Искам да знам всъщност кои места считате за добри за живеене и защо (примерно, има Spinneys наблизо или площадка или училище/clinic или спиртка на метрото и пр.) - нещо, което да ни даде нишан като хора с малки деца? Квартал / район, от сорта.

[ Edited Sun Nov 15 2009, 02:24AM ]

ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА.
Back to top
Ivo Datchev
Sun Nov 15 2009, 04:18AM
ivodatchev

Registered Member #1
Jebel Ali Gardens
-tri etajni blokcheta s mnogo miasto za "vuzduh" i slunce i dostatuchno parking (ima i vili no vlizat v grafa po-skupichki)
-ima uchilishte (vsushtnost dve)
-ima mall
-dve stancii na metroto
-ima poliklinika na 5 minuti drive, sega stroiat goliama bolnica
-ima mnogo Bulgari s deca
-po-ozeleneno ot dosta kvartali v Dubai. Ptichki peiat, slaveicheta churulikat - kurort
-Obratno na dvijenieto na ejednevnia Sharjenski traffic (i sutrin i vecher)

Don't confuse kindness with weakness.
(Swordfish)
Back to top
This post has been thanked 1 time
Itso
Sun Nov 15 2009, 05:09AM

Registered Member #8
Zdravei az sum Itso i sum broker. Az shte te posuvetvam no predi tova kakuv e budjeta? Blagodaria.
Back to top
Milasimi
Mon Nov 16 2009, 04:57AM

Registered Member #581
М такаааа.............

За 24 hrs - 71 отваряния на тази тема (поне 10 - от мен)!
И 2 отговора.

И от Ицето нищо повече не се чу...

Верно думат хората, че тука нищо не става бързо Аз се надявах до Коледа да сме сменили мястото вече, ма ще трябва да си коригирам календара май с още един год.

Back to top
Denise
Mon Nov 16 2009, 07:40AM

Registered Member #2
Здрасти,

в Дубай нищо не става толкова бързо, колкото по малко време имаш> толкова по бавно стават нещата:)

ето списък и от мен: Дисковери Гарденс, има двустайни апартаменти, градини, много паркинг, комшийски квартал на Джебел али, с басейните и българските семейства. След това за мен поне, е Спрингс, двустайни вили по 90К на година-има два спиниса, кафенца, има болница (розари ли беше), спокойно, безопасно, няма трафик. Следва Барша, нови апартаменти, можеш да намериш добри цени обаче там е много строителство все още, няма съвсем изградена инфраструктура.

само тези мога да препоръчам, успех.
Дени
Back to top
Itso
Mon Nov 16 2009, 10:37AM

Registered Member #8
obadi mi se da kajesh kakuv e budjeta 0504238774
Back to top
Milasimi
Mon Nov 16 2009, 12:45PM

Registered Member #581
Itso wrote ...

obadi mi se da kajesh kakuv e budjeta 0504238774

[ Edited Mon Nov 16 2009, 08:40PM ]

Back to top
ina
Tue Nov 17 2009, 02:45PM
Registered Member #251
Моето мнение съвпада 100% с това на Дени и Иво за избора на квартал, но категорично без Барша - там е нагъчкани с гради с 0 дървета, за зелени площи и площадки за игра на децата да не говорим. Топ избор на мен от другите 3 споменати ми е Гардънс- причините които Иво е описал. Дискавъри гардънс също става, новичък, чист, прилично озеленен но внимавай в коя част - на места още се строи. Спрингс е хубаво, ако искате 2 спални и нагоре - там са вили. Също хубав квартал е и Greens но там е леко по-скъпо и има проблем с паркирането. Другите хубави ( т.е зелени , чисти и спокойни) квартали, са по-скъпи.
Back to top
Milasimi
Tue Nov 17 2009, 08:54PM

Registered Member #581
От всичко гореизброено само Дискавъри Гардънс още не сме посетили... но покрием ли норматива, вече може да се хванем сериозно на хорото, понеже и моите наблюдения се покриват, горе-доле, с общата насока на горните.
Спрингс особено (стига да можем си позволи цяла една къщичка-мъщичка де... но типът на паркираните vehicles пред повечето говори, че може и да можем). Искаме да имаме достъп до басейн, за да дадем на дъщерята възможност за "пляж" (splash). Същевременно не ни влече идеята да share-нем басейн с други семейства, т.к. хигиената автоматично отива на м***ната си - по-добре е местното community да поддържа такъв.
Зеленинка, и то не - пършива... за да мога да се моткавя с количката напреде-назаде, когат ма стегне шапката нещо........ и да има къде да отиде човек на пазар пешеходом, когато се чуди какъв повод да си измисли, само и само да не седи между 4 стени.
Горе-доле това ни е веруюто в момента...

Ще видим... всичко е предимно въпрос на пари, както винаги.

П.П. Направи ми впечатление, че в Спрингс-овете/Медоус-ите човек верно може да се мотка с километри навън на зелено, обаче с риск - да слънчаса. Докато в Гардънс зеленината беше не само трева, ами ДЪРВЕТА................ за съжале там ни се видя много мръсно (и нормално - предвид съблазнителните цени, сигурно се е изсипал народ там от кол и въже).

Back to top
Milasimi
Tue Nov 17 2009, 09:20PM

Registered Member #581
П.П.2. Ал Барша... и аз съм си го мислила, т.к. в района са и Lulu-то, и Carrefour-ът на МОЕ. И няма нужда (като сега) човек да пътува двайсе километра по магистралата и да губи по 3-4 часа вечер по тъмно или пол'вината ден от пол'вината уикенд, само и само за да напълни 5 торби с манджа... което упражнение у нас се върши, честно казано, често. И е досадно.
Там обаче е по-ърбън пейзаж и не е за хора кат мен, които не са много заети...

П.П.3. И като си говорим за ърбън-райони, които стават за обитаване по основните параграфи- всички забравяме за един, в който цените също са привлекателни (подходящ предимно за хора/семейства с минимум свободно време) - Mirdiff.

Back to top
Denise
Wed Nov 18 2009, 08:13AM

Registered Member #2
Една приятелка живееше в Мърдиф преди години, ходихме и на гости там, и не знам защо ми се стори на края на света, далечно, самотно място. сега като се има в предвид че разстоянията са относително нещо, за човек с кола, и ако няма трафик, може и да е съвсем различно положението. Но тогава бяха вили (не съм сигурна че има апартаменти??), и приятелката ми се оплакваше че я притесняват прелитащи самолети, не съм сигурна дали летището е на близо?? отдавна беше...
Дени
Back to top
nonkapo
Tue Jan 26 2010, 06:03PM

Registered Member #1029
Мирдиф не е лош, въобще не е далеч и от как направиха новия мост е много по добре от към трафик. В Ъптаун Мирдиф има Спинис. Училищата не са много далеч. Нямам поглед върху цените, но мисля че са поносими. Самолетите са проблем, от там захождат за кацане/излитане. Ако сте забелязали точно преди моста за Мирдиф(имаше Епко преди 6 години) са поставени лампите за сигнализиране началото на пистата. Разправят, че най лошо е по време на Авио шоуто, иначе се ядвало. Ще попитам приятели колко плащат и ще докладвам.

[ Edited Tue Jan 26 2010, 06:12PM ]

Времето е пари. Парите са временни.
Back to top
This post has been thanked 2 times
nonkapo
Wed Jan 27 2010, 03:10PM

Registered Member #1029
Докладвам!!!
Наемът на тристайна вила в Мирдиф е около 100 000 Дирхама. Това да ви служи само за ориентир.

[ Edited Wed Jan 27 2010, 03:17PM ]

Времето е пари. Парите са временни.
Back to top
This post has been thanked 2 times
Milasimi
Wed Jan 27 2010, 06:18PM

Registered Member #581
Горките наеми...

Back to top
AnGy
Fri Feb 26 2010, 08:09AM
Registered Member #1117
Помисли за Дубай Марина.
Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF