Main Menu
Random Albums
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
nvd
06 Sep : 07:14
kvo stava priqteli? ...
kade ste se zagubili? ...
Ivo Datchev
04 Sep : 18:44
ще им звънна утре,виж това: [link]
Irena
03 Sep : 08:30
6to taka nikoi ne otgovaria.Ivo 6te odari6 li edno ramo za taja televizia.
Irena
02 Sep : 16:33
zdraveite. da pitam samo moje li niakoi da se obadi v ofisa na INTELSAT v dubai i da pita hva6ta li se tozi satelit tam(intelsat 12)4e tam e televiziata deto ja pusnaha vivacom i ako mojem da hvanem ne6to da vzema ot bg edin resivar i karta.as si idvam drugia petak
Ivo Datchev
02 Sep : 09:12
Петък, 3 Септември пак се организираме от 13:00ч в Mall of the Emirates в Apres[link]
View all posts (668)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (23)
Extra Information
Share BGinUAE.com
Google AddSense
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Jobs :: Работа |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Pomosht za Emirates airlines | ||
| Go to page << >> | |
|
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
|
| Author | Post | ||
| Mikinceto |
|
||
![]() Registered Member #148
Joined: Thu Jan 17 2008, 12:33PMLocation: Dubai Posts: 128 Thanked 22 times in 17 posts |
Оффф още спя, не съм прочела 2 поста за това медицинско за работа в чужбина...не си правете труда!!! Ще се повторя, но от своя и чуждия опит ви казвам, че най-добрия начин е да идете в частна клиника и всичко на веднъж...Аз ако ви кажа колко време и на колко различни места отидох за да ги направя тези изследвания и колко пари съм дала за преводи ще се откажете... Не сте малки, преценете кой е най-добрия вариант за вас и действайте...айде че ей го къде е юли месец...носете бански на лалета и джапанки че тука мамата си е**** от жега Бай В природата всичко е в равновесие. |
||
| Back to top |
|
||
| -=ivan=- |
|
||
![]() Registered Member #256
Joined: Thu May 22 2008, 02:43PMLocation: Dubai Posts: 182 Thanked 44 times in 33 posts |
Офф..фффф... Прочетох бумагите в онзи "АСАП" мейл... заболя ме главата...Слушам това (http://www.youtube.com/watch?v=sO_QntXc-c4&feature=related) и се опитвам да вкарам мислите си в ред... Проблемът е в това, че сряда сутринта летя за Лисабон, а въпросните изследвания трябва да ги направя или преди сряда, или в Португалия... Дори само мисълта къде ще търся evidence за предишни ваксинации ме кара да преглътна сухо... Ми... утре ще се гмурна с пълна сила в приключенския филм наречен "Medical tests in English"... Някой ако може да препоръча такава клиника - да казва бързо! (и без бой А аз ще звънна на Невена по някое време за да я питам за съвети в тази насока... горката, сигурно телефонът й тези дни не спира...Miki, чадо, благодаря ти за съветите, продължавай в съшия дух!
-=Carpe diem!=- "Тежък е лекият живот, но все някой трябва да го води..." Иван Деянов |
||
| Back to top |
|
||
| Mikinceto |
|
||
Joined: Thu Jan 17 2008, 12:33PMLocation: Dubai Posts: 128 Thanked 22 times in 17 posts |
Ванка, чадо, за нищо Относно ваксинациите не се притеснявайте ако ги нямате, тези които ги нямате просто ще ви ги направят в Дубай в EK Clinic но естествено ще си ги платите. Хора отивам в клиниката, имам малки здравословни проблеми, стискайте палци да не е това което си мисля...всъщност май е по-добре да е това Айде довечера ще пиша пак В природата всичко е в равновесие. |
||
| Back to top |
|
||
| -=ivan=- |
|
||
Joined: Thu May 22 2008, 02:43PMLocation: Dubai Posts: 182 Thanked 44 times in 33 posts |
(палцииии) edit: "не се притеснявайте ако ги нямате, тези които ги нямате просто ще ви ги направят в Дубай в EK Clinic но естествено ще си ги платите." - точно това ме притеснява
[ Edited Sun Jun 01 2008, 10:19AM ] -=Carpe diem!=- "Тежък е лекият живот, но все някой трябва да го води..." Иван Деянов |
||
| Back to top |
|
||
| Mikinceto |
|
||
Не, не се притеснявай, не са скъпи а пък за качеството вече не знам...не би трябвало да са с изтекъл срок на годност...не разбирам толкова много.Аз съм добре, получих някаква алергична реакция и няма да летя известно време.Съдба В природата всичко е в равновесие. |
||
| Back to top |
|
||
| Iollly |
|
||
|
|
Zdraveite na vsichki! Az vse oshte si chakam, no ne sum se vpregnala .Predpolagam shte se specha poveche ako reshat da se obadiat Mikince, nadiavam se si ok i ne te muchi mnogo tazi alergia. Chudia se kakvo li praviat bulgarite tam, kogato ne sa n arabota.Kuponiasvate li si , a ? Haide do skoro . |
||
| Back to top |
|
||
| Leena |
|
||
| Guest | Здравейте всички, вчера ми се обади Невена от HR агенцията, каза че още не са излезли официални списъци с одобрените и когато те ги получат ще звъннат на всеки
|
||
| Back to top |
|
||
| -=ivan=- |
|
||
Здравейте! След може би рекордно краткото време за правене на мед. изследвания, реших да споделя опита си тук, за да ви е от полза евентуално. Ако мога да използвам една реклама за Швепс...: La mystere: Трябва за два дни (преди да литна към Лисабон) да направя един куп изследвания и то на английски... L’investigation: Токуда не стана нещо... Разпитах и добре, че някой ме упъти към ТОРАКС – там е истината (или поне една от истините, макар и да не правят всичко от нужните изследвания). Освен това персоналът (главно рецепционистките и лаборантка една си харесах) не стига че са любезни, ами са и готини! La solution: Адрес: София, бул. Ал. Стамболийски 57, тел. 9-12-85. Там един лекар (по-точно двама – 1 преди- и 1 следобед) с занимава с такива медицински свидетелства за чужбина... А вече има опит и с моето (д-р Найденов), така че.. Само се обадете да проверите да не е в момента „на адрес” някъде в Младост, напр. Та лекарят ми измери кръвно и т.н., назначи ми кръвните изследвания, които се правят пак там (а не като в Токуда, дето да се чудя какви кръвни изследвания да си заръчам сам на лаборантката), аз си самоназначих една уринка, че той май забрави... стават бързо и са на английски (все пак им кажете изрично да ви напишат името на EN). Рентгенографията се прави в ТОРАКС 2 – на Фритьоф Нансен 21 от 8 до 20 ч., но разчитането на снимката (този “detailed x-ray report”) го правят после в ТОРАКС 1. Аудиографията се прави в ИСУЛ, по-точно на гърба му – ако карате от Сточна гара посока Подуяне, някъде преди втория малък светофар отдясно в ламаринената ограда има полускрита врата на Института за ушни болести и прочее. Работят до 14ч. Очните болести пак са в ТОРАКС, една супершматка ме прегледа.. не знам какво написа... Освен това тези 6/9, 6/6 са някакви пак метрични, но западни критерии, които не на всеки офталмолог са му ясни.. важното е вие да сте убедени, че си виждате достатъчно Ваксините: Трудна тема. Потърсете си здравната книжка и стария мед. картон от основното училище – там би трябвало да пише кои ваксини са ни правени вече. Отидох в РИОКОЗ (бивше ХЕИ) на Опълченска и Сливница – там нямаха кой знае какъв избор от ваксини, но пък хванах една MMR на промоция от 6.50 лв. (сега имало някаква кампания за ваксиниране с нея). Попаднах на една лекарка рускиня, много смешно говореше и ми обясняваше, но ми каза ценни неща. Искаха да ме пращат да си сложа още ваксини днес, но аз им казах: „И аз обичам ваксини, но 6 ще ми дойдат в повече” (щото ММР е за 3 неща всъщност). Работят до 17ч. от незнамколко и имат 1 час обедна почивка. След 1 месец (за да добия имунитет от сегашната ваксина) ще отида в Нац. център по имунизации и консултации на Янко Сакъзов 26 и ще ми сложат първите дози от Хепатит А и В, както и ваксината срещу жълта треска. И ще олекна с доста повече от 6.50... Останалите ваксини май не се правят в БГ, според онази лекарка. Стоматолог: Не се снимайте във Факултета по стоматология до МА, щото панорамната снимка я правят само дигитална, а подозирам арабите ще искат на плака с име и дата на раждане. Не, направете си И дигитална и я пратете като е-картичка на приятели - голям майтап! Потърсете някой стоматолог с английски след това и ще ви напише репорта. Bitewings снимките са снимки на последните 3-4 зъба от всяка страна (лява и дясна), се оказа...Ми това е... (днес много реклами са ми влезли в главата;) ) Всичко ми излезе между 200 и 250 лв., вкл. глобите за паркиране и т.н. Всичко се оказа на английски и няма какво да превеждам – щото за ваксините на Янко Сакъзов очаквам да ми издадат международна книжка за ваксинациите, която е и на английски. Успехи на вас, аз летя утре за Лисабон и се връщам на 20ти... в случай че не си вдигам телефона и не чета форума – да знаете Ако нещо закъсате - тел. 6386592 (NEVOLYA) Edit: Не се увличайте със сканирането - лимитът на р-ра на мейла, който може да приеме техния сървъе е 5632 килобайта.. абе грубо 5 МБ Аз през нощта получих СМС от моя сървър, че мейлът ми не е получен и цяла нощ се въртях докато съмне (нямам инет у нас, добре че комшийката има
[ Edited Wed Jun 04 2008, 05:26AM ] -=Carpe diem!=- "Тежък е лекият живот, но все някой трябва да го води..." Иван Деянов |
||
| Back to top |
|
||
| Mikinceto |
|
||
Хахаха, много се смях с тебе
В природата всичко е в равновесие. |
||
| Back to top |
|
||
| Елени |
|
||
![]() Registered Member #274
Joined: Wed Jun 04 2008, 11:05AMLocation: Дубай Posts: 147 Thanked 50 times in 33 posts |
Зрвейте на всички нека споделя за медицинксите най-лесната и бърза процедура да си ги направите както трябва, както и ваксинациите и прегледа при зъболекаря. 1. медицински и преглед зъболекар- не летището в болницата им! там хората си знаят какво и как. в 8 сутринта на гладно отивате да ви вземат 1во кръв и после докато чакате за другите кабинети си хапвате някой сандвич или друго по ваш избор (предварително закупено). за няколко часа ще сте all set. лекарите са много готини и отзивчиви и любезни, нещо, което на много други места липсва. 2. ваксините- направо си отивате да ви бият липсващите в националния имунизационен център до паметника левски. и там са готини добре е ако си намерите имунизационния паспорт от дете, където са ви вписани датите за полио, ДТК, шарки и т.н., защото така или иначе трябва с личния лекар да напишете датите на 1ва ваксинация и последна.в центъра за ваксини си правите 4ри, другите по принцип са ви правени в децките години или сте боледували от шарките. 1вия път ви слагат наведнъж за жълта треска и хепатитите, а след 10 дена се слагат менингокока и коремния тиф. тези 4ри са важни! и скъпи и за това според мен е добре да си ги направите тук. дифтерия и тетанус се прави с една ваксина и според мен трябва да са ви я направили на около 17-18 годишна възраст, следващите реимунизации са на 25 г и 35 г. нея може и там да си я направите (ако не ви остане време). на мен за тетанус и дифтерия ми биха последно 2005 та (ако не се лъжа май по болниците си имаше списък с кой кога трябва да си я направи според датата на раждане), за ММР се прави на 3тия месец след разждането и в 6 ти клас някъде пак. полиото няма как да е в последните 10 години направена защото са 4ри курса само и се правят на 2, 4, 6-18 месеци и на 4-6 г. варицелата също се бие като сте били малки или сте я преболедували като мен. всички ваксини се правят в Б-я и ги има в наличност аз загубих няколко дена да ходя по места, където не разбират какво точно трябва да направят или английския им куца. така че след моите изхабени нерви, споделям най-лесния начин, за да си спестите моето блъскане в петък трябва да ми стане цитонамаската и същия ден или в понеделник да се върна на летището да ми подпечатат документа, а в понеделник в центъра за ваксини да ми сложат последните 2 и да си изпращам документите. Уточнения: - ренгеновите снимки си ги правите на други места, не в болницата на летището, защото там нямат ренген. аз си бях направила от преди панорамна снимка на зъбите в ренгена на ул. люлин планина срещу Сибалаб, а на белия дроб в клиника Лора на ул. позитано. - кръвните изследвания за спин и сифилис по същия начин- в Сибалаб, там си дадох и цитонамаската, след като ми беше взета на летището пробата. надявам се да съм била полезна в тази насока, иначе и аз съм в очакване на краен отговор. искрено се надявам след като си изпратя медицинските да получа бързо отговор и да споделя какъв е [ Edited Wed Jun 04 2008, 12:52PM ] |
||
| Back to top |
|
||
| Leena |
|
||
| Guest | Здравейте, мене са ме одобрили, обадете се на Невена тя ще ви каже, вече имат списъци |
||
| Back to top |
|
||
| Mikinceto |
|
||
Елени много полезна информация вмъкна тука...many thanks Само да те подпитам мен защо ме върнаха от въпросната летищна болница преди 4 месеца???? Аз също се сетих за нея и много се надявах там да си свърша сичките простотии и тея ме отрязаха с оправданието "правим прегледи само за българските авиокомпании" леле само като се сетя и се ядосвам излишно... Айде хора още малко остана и вие ще кацнете на летище DXB
В природата всичко е в равновесие. |
||
| Back to top |
|
||
| mariposita |
|
||
|
|
zdravei kolegi, Merci mn za polesnite komentari i informacia. samo iskam da ti pitam okolo kolko pariki si davala do sega za vsi6kite isledvanie, Az sum v finala ot medicinskto, samo mi triabva utre da xodia za vacinite. Posle triabva da pratia formular, i......ste vidim dali vsi6ko e na red i da si vidim v dubai. Do skoro, Bronia |
||
| Back to top |
|
||
| mariposita |
|
||
|
|
sorry, moi vapros ve6e za Eleni za pari6kiti merciii |
||
| Back to top |
|
||
| mariposita |
|
||
|
|
zdrasti Mikinceto, I az su6to se qdosaj mn sas niakvi kliniki, no... ve4e mislia 6e si opravi6 blagodaria na foruma Ti kasva6 6e ne leti6 v momenta za6toto si poluchila niakva alegia, kakvo pravi6 v momenta raboti6 li? kak si ina4e?? do skoro!!! |
||
| Back to top |
|
||
| Go to page << >> | |